Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φουκουσίμα: Σοβαρή η διαρροή ραδιενεργού ύδατος

21.08.2013 | 09:51
Η πυρηνική ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας κατέταξε σήμερα στο "επίπεδο 3" της διεθνούς κλίμακας πυρηνικών συμβάντων (Ines από 0 έως 7), το οποίο αντιστοιχεί σε "σοβαρό επεισόδιο", τη διαρροή των 300 τόννων άκρως ραδιενεργού ύδατος τις τελευταίες ημέρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα της 11ης Μαρτίου του 2011 είχε τοποθετηθεί στο επίπεδο 7, στο οποίο κατατάσσονται συμβάντα με "σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον".

Οι επιπτώσεις στην υγεία

Μια μελέτη για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στον πληθυσμό της περιοχής, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, απεκάλυψε ότι 18 άνθρωποι πάσχουν από καρκίνο του θυρεοειδούς. Η εξέταση έγινε σε περίπου 200.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω, από μια επιτροπή για την παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων της περιοχής, που χτυπήθηκε από την καταστροφή του πυρηνικού εργοστάσιου .

Συνολικά εντοπίστηκαν 18 περιπτώσεις νέων ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, αριθμός που είναι κατά έξι άτομα αυξημένος, από την προηγούμενη εξέταση τον περασμένο Ιούνιο, η οποία έγινε σε μικρότερο αριθμό ανθρώπων. Ταυτόχρονα ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων έχει επίσης αυξηθεί από 15 σε 25 άτομα.

Οι ειδικοί που ορίστηκαν από τις νομαρχιακές αρχές, πιστεύουν ότι αυτοί οι καρκίνοι σχετίζονται άμεσα με το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011. Στηρίζουν τη άποψη τους στα συγκριτικά στοιχεία που διαθέτουν, ιδίως από την περίπτωση της καταστροφής του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία το 1986.

Υπάρχουν όμως και αντίθετες γνώμες καθώς οι καρκίνοι αυτοί είναι προχωρημένοι παρότι πέρασαν μόνο λίγο περισσότερο από δύο χρόνια μετά την καταστροφή, ενώ υπολογίζεται ότι χρειάζεται 3 έως 5 χρόνια, έτσι ώστε να μπορεί η επιστημονική κοινότητα να συνδέσει την αιτία με το αποτέλεσμα, δηλαδή το πυρηνικό δυστύχημα με την ύπαρξη μορφών καρκίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φουκουσίμα: Φόβοι για εκροή ραδιενεργού ύδατος στη θάλασσα

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: Πως και πόσο γρήγορα έφθασε η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ στην Ελλάδα!
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ