Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξύπνησε ο Σόϊμπλε και ανακάλυψε την ανεργία

22.05.2013 | 17:44
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, αποτελούν σήμερα κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε κοινή δήλωση με τον Πορτογάλο ομόλογό του Βίτορ Γκασπάρ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο, επισημαίνεται η πρόοδος που έχει σημειώσει η Πορτογαλία σε ό,τι αφορά την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές, διευκρινίζεται ωστόσο ότι αυτή η πρόοδος ακόμη δεν αντανακλάται στην οικονομία της. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν και για την δημιουργία του πορτογαλικού φορέα για την οικονομική ανάπτυξη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κοινού ως «εργαλείο ζωτικής σημασίας για τις επενδύσεις, την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης».
Όπως τονίζουν οι δύο υπουργοί, η αντιμετώπιση των οικονομικών εμποδίων είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα των ευρωπαϊκών χωρών να προσφέρουν κοινωνικά αγαθά και να αντιμετωπίζουν την ανεργία και κυρίως αυτήν των νέων.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ