Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ από το τουρκικό έγκλημα στο Βόρειο Ιράκ με τον θάνατο αμάχων Κούρδων

02.08.2015 | 09:48
Η τουρκική υποκρισία είναι γνωστή. Ο θάνατος αμάχων Κούρδων από βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας θα…ερευνηθεί από την Άγκυρα. Το NATO και η Δύση γενικώς δεν φαίνεται να έχουν ενοχληθεί καθόλου από τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Κούρδοι, από το νέο τουρκικό έγκλημα.

Έρευνα για τον θάνατο αμάχων στις επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, ξεκίνησε η τουρκική κυβέρνηση.
Κούρδοι αξιωματούχοι στο Ιράκ κατήγγειλαν τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο γυναικών, στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν λίγες ώρες νωρίτερα.
Φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μέτεδωσαν από την πλευρά τους ότι διαπράχθηκε μία «σφαγή» χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις.

«Μια έρευνα έχει ξεκινήσει σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς και τα γεγονότα θα διαλευκανθούν πλήρως» διαβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, όπου προστίθεται ότι τα αεροπορικά πλήγματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στοχοθέτησαν διοικητικές βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Οι στόχοι που επιλέχθηκαν βρίσκονται σε περιοχές όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών επισημαίνουν ότι δε διαμένουν άμαχοι, διαβεβαίωσε επιπλέον το υπουργείο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ