Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ στη ΝΔ προκαλεί άρθρο στελέχους της κατά των στρατιωτικών!

10.04.2013 | 18:01
Όταν το κόμμα είναι πάνω απ΄ όλα. Ακόμη και πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις οποίες όλα τα κόμματα κόπτονται…Τότε διαβάζεις άρθρα σαν κι αυτό που δημοσίευσε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας ο κ.Γρηγόρης Δασταυρίδης Δικηγόρος στο επάγγελμα και Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ και νυν (από Οκτώβριο 2012) Υδκτής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας .

Τα όσα έγραψε για τους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους είναι ασύλληπτα και δεν θα τα έγραφε ούτε φανατικός αντιμιλιταριστής! Και φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ΝΔ η οποία μέχρι στιγμής μέσω των τοπικών της βουλευτών έστω δεν έχει πάρει θέση! Διαβάστε τι γράφει και τι του απάντησε ο πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ

Μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του αψυχολόγητου και προσβλητικού προς τους αποστράτους και κατ’ επέκταση στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, άρθρου με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ…» σε απάντηση δικού μου άρθρου με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!… Μειώσεις συντάξεων αποστράτων λόγω …κρίσης», έλαβα εκατοντάδες οργισμένα τηλεφωνήματα, e-mails, σχόλια στο blog της ΕΑΑΣ Λάρισας (eaaslarisas.blogspot.com) και σχόλια στο facebook, όχι μόνον από συναδέλφους αλλά και από απλούς πολίτες, που με προέτρεπαν να ανταπαντήσω και μάλιστα σκληρά. Τρεις μέρες μετά η οργή και τα μηνύματα από την Κρήτη μέχρι το Διδυμότειχο αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Δε γνωρίζω τι επιδίωκε ο συντάκτης. Αν ήθελε να γίνει διάσημος, το πέτυχε. Το επίθετο του θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας, ως συνώνυμο της κομματικής αλαζονείας και της αχαριστίας. Αν ήθελε να κάνει καλό στο κόμμα του, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Δικηγόρος στο επάγγελμα, τέως (μάλλον) Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ και νυν (από Οκτώβριο 2012) Υδκτής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και δυστυχώς γι’ αυτόν ΘΥΜΑΜΑΙ!!! Θυμάμαι τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος του για μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων. Θυμάμαι την αναγραφή στο πρόγραμμα της ΝΔ σε περίοπτη θέση την άρση των αδικιών που υπέστησαν οι απόστρατοι από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θυμάμαι ακόμη ότι άρθρο του, τον Αύγουστο του 2011, ξεκινούσε ως εξής: «Είναι προφανές πλέον στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ότι η υπογραφή του Μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος και οι υπογράφοντες τούτο, πιστεύω πως θα λογοδοτήσουν.»

Αν και ανώτερης πνευματικής μόρφωσης, όπως υποστηρίζει ότι είναι, του διαφεύγει ακόμη και σήμερα, ότι οι απόστρατοι έβαλαν πλάτη αδιαμαρτύρητα αφού ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές αλλά για τις άδικες διπλές και τριπλές μειώσεις στις συντάξεις τους. Αδυνατεί επίσης να αντιληφθεί τον οικονομικό Αρμαγεδώνα που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της κρίσης στους αποστράτους με δυσανάλογες μειώσεις σε σχέση με όσους πληρώνονται από το δημόσιο. Δεν κατάλαβε τίποτε από το άρθρο μου (αν το διάβασε) παρά μόνον αυτό που τον ενδιέφερε, ότι το κόμμα του χάνει ψήφους και έπραξε ότι είναι δυνατόν για να χάσει περισσότερες. Δεν κατάλαβε (θα μου πεις ποιος βολεμένος καταλαβαίνει) ότι οι μέχρι σήμερα μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων ξεπέρασαν το 55% όταν ο μέσος όρος στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες είναι κοντά στο 30% και ότι αν εφαρμοσθεί το μεσοπρόθεσμο 2013-2016 οι μειώσεις θα αγγίξουν το 70%.

Επειδή η κοινωνική συνοχή είναι ευθύνη όλων μας και προκειμένου να μειωθεί η κοινωνική ένταση που προκάλεσε με το άρθρο του, τον καλώ να ανακαλέσει όσα ψευδή και ανακριβή ανέφερε για τη ζωή και τα κατά φαντασία προνόμια των στρατιωτικών. Τον καλώ επίσης να ζητήσει συγνώμη για τις κεκαλυμμένες προσβολές ιδιαίτερα από τις οικογένειες των νεκρών μας στην εκτέλεση του καθήκοντος εν καιρώ ειρήνης, ιεροσυλία τα γραφόμενα του σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους σε αναχαιτίσεις στο Αιγαίο, στις μάχες σώμα με σώμα με το οργανωμένο έγκλημα, στις κάτω από αντίξοες συνθήκες ασκήσεις, στη διάνοιξη ναρκοπεδίων, στις μάχες με τη φωτιά,…
Μέχρι να συμβεί αυτό,

Χωρίς εκτίμηση


*Ο κ. Αποστόλης Παπαπαρίσης είναι Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ποιος είναι ο Α.Οικονόμου επικεφαλής της επιτροπής για το μισθολόγιο"; Ο Α.Παπαπαρίσης γράφει

"Λόγια τέλος, θέλουμε πράξεις, το ΄πα και στο Βορίδη". Τι δηλώνει ο πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας


 

ΣΧΟΛΙΑ