Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σομαλία: 11 νεκροί ισλαμιστές από αεροπορική επιδρομή

10.01.2014 | 08:06
Τουλάχιστον 11 ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης αλ - Σαμπάαμπ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής την Πέμπτη στη νότιο- δυτική Σομαλία ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και οι επίσημες αρχές.

Ο Ντιγιάντ Αμπντί Καλίλ στρατιωτικός αξιωματούχος της Σομαλίας, είπε τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ένα μαχητικό της Κένυας πραγματοποίησε την επιδρομή στην πόλη Γκαρμπαχαρέι πρωτεύουσα της περιοχής Γκέντο, περίπου 520 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μογκαντίσου. Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε σε συντονισμό με την κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας.

Το μαχητικό της Κένυας είχε προφανώς θέσει ως στόχο ένα στρατώνα που χρησιμοποιείται για να στεγάσει τους μαχητές της αλ - Σαμπάαμπ ομάδας που συνδέεται με την Αλ - Κάιντα. Η αλ- Σαμπάαμπ δεν έχει σχολιάσει την επιδρομή αλλά κάτοικοι επιβεβαίωσαν ότι ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις στην περιοχή.

Η επίθεση ήρθε, καθώς η κυβέρνηση της Σομαλίας έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει στρατιωτικές ενέργειες για να ανακαταλάβει τα περισσότερα εδάφη που τώρα κατέχονται από τους ισλαμιστές πολιτοφύλακες. Η αλ - Σαμπάαμπ συνεχίζει να ελέγχει μεγάλα τμήματα γης στις αγροτικές περιοχές της Σομαλίας και από εκεί είναι σε θέση να πραγματοποιεί συχνά πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε πόλεις-κλειδιά όπως το Μογκαντίσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κένυα: Σκότωσαν τη «λευκή χήρα»;


Κένυα: Στρατιώτης των SAS έσωσε 100 ζωές


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ