Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Σομαλία: Επίθεση της Αλ Σαμπάμ σε ξενοδοχείο

08.02.2017 | 08:38
Ένοπλοι αντάρτες της οργάνωσης αλ Σαμπάμπ, επιτέθηκαν σήμερα κατά ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα Μποσάσο, της ημιαυτόνομης περιοχής Πούντλαντ, στη Σομαλία σκοτώνοντας τέσσερις φρουρούς. Δύο από τους ενόπλους είναι επίσης, νεκροί, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Συγκεκριμένα, τρεις μαχητές της αλ Σαμπάμπ επιτέθηκαν κατά του ξενοδοχείου nternational Village Hotel, σήμερα το πρωί. Τέσσερις φρουροί και δύο από τους ενόπλους σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών,” δήλωσε ο Γιουσούφ Μοχάμεντ, τοπικός κυβερνήτης.

“Ευτυχώς, οι επιτιθέμενοι δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Η μάχη έγινε μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ένας τρίτος ένοπλος, διέφυγε και τον αναζητούμε. Όλοι οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είναι ασφαλείς,” δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 4 νεκροί φρουροί από επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, κατά ξενοδοχείου, στην ημιαυτόνομη περιοχή Πούντλαντ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Στις 27 Ιανιουαρίου η Αλ Σαμπάμπ επιτέθηκε και στη στρατιωτική βάση Kulbiyow, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ