Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σομαλία: Τα λύτρα των πειρατών χρηματοδοτούν το έγκλημα παγκοσμίως

02.11.2013 | 08:51
Το ένα τέταρτο από τα λύτρα ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που συγκέντρωσαν οι πειρατές πλοίων στα ανοικτά του Κέρατος της Αφρικής και των ακτών της Σομαλίας από το 2005 έως το 2012 χρησιμοποιήθηκαν για εγκληματικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, αναφέρει έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι πειρατές ασχολούνται με την εμπορία ανθρώπων τη εμπορία όπλων , τη χρηματοδότηση των πολιτοφυλακών και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του εμπορίου διεγερτικών χαπιών ιδίως στην Κένυα, καθώς και άλλες παράνομες δραστηριότητες που αποσπούν χρήματα από τη νόμιμη οικονομία που θα προωθούσε με άλλο τρόπο την οικονομική ανάπτυξη .
«Η πειρατεία δεν είναι μόνο μια απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια , αλλά έχει επίσης την ισχύ να καταστρέψει την περιφερειακή και τη διεθνή οικονομία», δήλωσε ο Στιούαρτ Γικόνα ειδικός στον τομέα της Παγκόσμιας Τράπεζας και συν-συγγραφέας της έκθεσης «Τα Μονοπάτια των Πειρατών».
Η έκθεση προτείνει μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση του προβλήματος , συμπεριλαμβανομένων ενεργειών για την αντιμετώπιση της παράνομης διασυνοριακής διακίνησης χρημάτων , την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όπως επίσης μέτρα και μηχανισμούς για την παρακολούθηση των χρηματοδοτικών ροών μέσω του εμπορίου.
Η μελέτη , που διεξήχθη από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος βασίζεται σε συνεντεύξεις με πρώην πειρατές , κυβερνητικούς αξιωματούχους , τραπεζίτες και άλλους
Εκτιμά ότι η πειρατεία κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία 18 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. 

 Διαβάστε ακόμη:

Πειρατεία στη Σομαλία - 2 αμερικανοί απήχθησαν

Seal's επιτέθηκαν στη Σομαλία και συνέλαβαν επικεφαλής τρομοκρατικής ομάδας

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ