Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σώθηκε 2 φορές στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε μέσα στη βάση του - Ο ήρωας της φωτογραφίας

12.08.2013 | 00:36
Σώθηκε στο Αφγανιστάν όπου υπηρέτησε δυο φορές. Κι όμως σκοτώθηκε μέσα στην βάση της Οκινάουα στην Ιαπωνία, όπου το ελικόπτερο HH60 στο οποίο ήταν μέλος του πληρώματος έπεσε!

Ο Mark A. Smith, ένας μηχανικός πτήσης με την 33η Μοίρα Διάσωσης είχε δύο φορές υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. Σε μία αποστολή του ο φωτογραφικός φακός τον “έπιασε” σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή διάσωσης αμερικανού στρατιώτη απο το πεδίο της μάχης. Είναι ο συντονιστής της αποστολής διάσωσης που βλέπετε στην εκπληκτική φωτογραφία.

Η φωτογραφία εχει γίνει διάσημη στους κύκλους Ερευνας και Διάσωσης. Ο Σμίθ φαινεται στην φωτογραφία να συντονίζει την διάσωση στην καταπακτή του ελικοπτέρου. Εκείνη την μέρα οι δύο Αμερικανοί κομάντος - μέλος του πληρώματος του Σμιθ - έσωσαν ενα πληγωμένο καταδρομέα ενω ταυτόχρονα δεχόντουσαν εχθρικά πυρά.Στην παραπάνω φωτογραφία ο Μάρκ Σμίθ λαμβάνει το μεταλλιο της Πολεμικής Αεροπορίας για διακεκριμένη υπηρεσία

Μετά τα τραγικά γεγονότα ο Συνταγματάρχης Pedro Ortiz, διοικητής της 33ης RQS δήλωσε “Ήταν απόλυτος επαγγελματίας και αληθινός πολεμιστής».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ