Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Σούδα: Προετοιμασίες για το ενδεχόμενο stop over του Τραμπ στην αμερικανική βάση

09.06.2018 | 12:12
Προετοιμασίες στην αεροπορική βάση της Σούδας για το ενδεχόμενο άφιξης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τα επόμενα 24ωρα θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη όπου την Τρίτη 12 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το Air Force 1, το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, θα χρειαστεί ανεφοδιασμό και οι αμερικανικές υπηρεσίες εξετάζουν το ενδεχομένο η μεταστάθμευση του αεροσκάφους που θα μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνει στην Κρήτη, στην αμερικανική βάση της Σούδας.

Σε κάθε περίπτωση για τις επόμενες  ημέρες οι δυνάμεις στη Σούδα θα βρίσκονται στον υψηλότερο βαθμό επιφυλακής, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Οι λεπτομέρειες για την στάση Τραμπ στη Σούδα είναι πολύ περιορισμένες,  ενώ ο σχεδιασμός ενδέχεται να αλλάξει για λόγους ασφαλείας.

Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Σούδας είναι πολύ σημαντική για τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, για τον ανεφοδιασμό, τη συντήρηση και την υποστήριξη προσωπικού και εξοπλισμού.  Γενικότερα ο ρόλος που παίζει η Σούδα στις επιχειρήσεις που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα σημαντικός και διαρκώς αυξανόμενος.

Πθανή η συνάντηση με Πάιατ και Τσίπρα

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κρήτη, αν τελικώς το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος σταματήσει για ανεφοδιασμό στη Σούδα. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει στάση στη Σούδα εν πτήσει προς την Σιγκαπούρη, δεν είναι απίθανο να συναντηθεί με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζεφ Πάιατ ή ακόμη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεν έχει διασαφηνιστεί αν το Air Force 1 θα σταματήσει για μισή ώρα, περίπου όσο χρειάζεται για το refuelling του αεροσκάφους, ούτε αν η παραμονή στη βάση της Κρήτης θα διαρκέσει περισσότερο.

Καθημερινήhttp://agonaskritis.gr
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ