Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κόπηκε" ο Σουλεϊμάν από τις πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών!

08.12.2012 | 08:01
Δεν θα προβάλλεται τελικά η σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» στις πτήσεις  των Τουρκικών Αερογραμμών ( THY).

Το ψαλίδι έπεσε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ταγίπ Ερντογάν. «Ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε την προβολή της σειράς, αλλά αλλάξαμε γνώμη μετά τις αρνητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού» δήλωσε στέλεχος της εταιρίας THY επισημαίνοντας ότι το περιοδικό που διανέμεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων περιλαμβάνει διαφήμιση της σειράς διότι είχε εκδοθεί πριν τις δηλώσεις τουκ Ερντογάν.
 
Στο μεταξύ με  δικής του ...κοπής  διαστρευλώσεις αλλά και γνωστές οθωμανικές εμμονές ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ.Τ. Ερντογάν ασκεί κριτική για ...διαστεύλωση της Ιστορίας  από τον παραγωγό του σήριαλ «Σουλείμάν τον Μεγαλοπρεπή»
 

Σε ομιλία του στην «Εβδομάδα Καινοτομίας» που οργάνωσε η Ένωση Τούρκων Εξαγωγέων» ο κ. Ερντογάν άσκησε νέα κριτική για την τηλεοπτική σειρά «Μεγαλοπρεπής αιώνας» ( γνωστή με μας εδώ στην Ελλάδα ως «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής») .

Ανέφερε  ότι ο παραγωγός της σειράς «προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ιστορία δίνοντας την εντύπωση ότι η ιστορία μας είναι μόνο πόλεμοι, σπαθιά ίντριγκες και χαρέμια» .

 Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ακόμα με την γνωστή διαστερευλωτική,ανιστόριτη  και ταυτόχρονα μεγαλομανή οπτική των φορέων της νεοθωμανικής νοοτροπίας  : « Όταν οι κυρίες του Βυζαντίου καλωσόρισαν τον Σουλτάνο Μωάμεθ Β’ τον Πορθητή , είπαν ότι προτιμούν ένα αφέντη με οθωμανικό τουρμπάνι παρά έναν αφέντη με τιάρα καρδινάλιου. Διότι ο πρώτος εκπροσωπεί την δικαιοσύνη και ο δεύτερος την σκληρότητα»...
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ