Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Σουβλατζίδικα στα στρατόπεδα. Ναι ή όχι;

27.08.2013 | 00:01
Ναι ή όχι στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης μέσα στα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων; Η είδηση για λειτουργία σουβλατζίδικου εντός της 110 ΠΜ ανοίγει συζήτηση.

Η πρώτη διαφωνία εκφράζεται από το “αιρετικό” Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.

Ποια είναι αυτή;

“Μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε «τη μάχη των στρατοπέδων», όπου βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Δήμαρχοι και Μητροπολίτες επιχειρούν να μπλοκάρουν το κλείσιμο των άχρηστων μονάδων της περιοχής τους ώστε να διασώσουν τα εκλογικά τους ακροατήρια και πιο συγκεκριμένα τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, άρα και την ψηφοθηρική τους δυνατότητα. Παράλληλα βεβαίως το παίζουν εκσυγχρονιστές και μιλούν για ανάγκη νοικοκυρέματος στις Ένοπλες Δυνάμεις, προπαγανδίζουν τις περικοπές και ψηφίζουν τα Μνημόνια...Υποκριτές!
Σήμερα όμως πληροφορούμαστε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκει έναν ακόμη τρόπο να εισβάλλει στα στρατόπεδα, έχοντας μάλιστα την συμφωνία της διοίκησης της μονάδας.
Στο άρθρο με τίτλο «Λάρισα: Άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο εντός στρατοπέδου με τιμές... αχτύπητες!» πληροφορούμαστε τα εξής: «Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει το γνωστό γνωμικό και κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της 110 πτέρυγας μάχης στη Λάρισα. Η οικονομική στενότητα των ενστολων αλλά και οι καθημερινές παραγγελίες delivery που εισέρχονταν στη μονάδα, φαίνεται πως οδήγησαν τον διοικητή της, στη δημιουργία του πρώτου καφέ – φαστ φουντ, εντός του στρατοπέδου. Έτσι, εδώ και λίγο καιρό, το προσωπικό της αεροπορίας προμηθεύεται καθημερινά καπουτσίνο, εσπρέσο και άλλους καφέδες σε τιμή πολύ χαμηλή (ένα ευρώ) και σε ποιότητα, σύμφωνα με μαρτυρίες, πάρα πολύ καλή. Σύμφωνα με το thessalianews.gr, το «μαγαζί», στη διάρκεια της ημέρας μετατρέπεται σε φαστ φούντ προσφέροντας πιτόγυρο σε τιμή αχτύπητη (1,10€), σε σχέση με τον «ανταγωνισμό»...».
Πρόκειται για μια ακόμη πτυχή της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρώτη φορά, αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε ληφθεί από τον πρώην ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου που είχε ξενινήσει από το Πολεμικό Ναυτικό πιλοτικό πρόγραμμα ανάληψης της σίτησης των νεοσυλλέκτων στα ΚΕΝ από ιδιώτες. Το πρόγραμμα έτυχε μεγάλης προβολής αλλά γρήγορα σταμάτησε.
 
Ο λόγος; Όλως τυχαίως λίγες μέρες μετά την έναρξη της δραστηριότητας του ιδιώτη εκατοντάδες συνάδελφοι μεταφέρθηκαν εξαιτίας μαζικής δηλητηρίασης στα στρατιωτικά νοσοκομεία!
Βλέπεις, επιχειρηματικό κέρδος, ποίοτητα και αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής δεν συμβιβάζονται.
Εμείς σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε ούτε τη νομιμοποίηση του delivery, ούτε την εργασιακή ειμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων  σε ΚΨΜ, Λέσχες Αξιωματικών και ΚΑΑΥ. Δεν είναι δυνατόν αυτές τις δύσκολες στιγμές, που η λαική οικογένεια αδυνατεί να ανταποκριθεί στην έκτακτη φορολόγηση της υποχρεωτικής στράτευσης και τα στελέχη   αγκομαχούν και συνθίβονται από τις περικοπές και τους φόρους, οι διοικήσεις των μονάδων να δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας εστιατορίων-καφετεριών στις μονάδες,προσφέροντας μάλιστα τιμές που συναντάς σε αρκετά μαγαζιά των αστικών κέντρων.
Αντίθετα απαιτούμε από τους διοικητές να φροντίσουν για την αξιοπρεπή ποιότητα και ποσότητα της σίτησης που προσφέρεται στο προσωπικό. Την άμεση πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για να καλύψει αυτές τις ανάγκες και να προσφέρονται αυτά τα προιόντα σε τιμές κόστους!  

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Ο Ιδιώτης καταβάλλει ενοίκιο;
2. Αν ναι, πως γίνεται η διαχείριση των εσόδων;
3. Ποιος καλύπτει το λειτουργικό κόστος, ο ιδιώτης ή η μονάδα;
4. Αν το καλύπτει η διοίκηση της μονάδας, πολύ απλά σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα στον ιδιώτη να κερδοσκοπεί, εξασφαλίζοντας πελατεία και μηδενικό κόστος-εκτός τα εργατικά! 
5. Για την ανάληψη της δραστηριότητας προκηρύχθηκε διαγωνισμός; Και αν ναι απο που προβλέπαι κάτι τέτοιο;”

Αναμένουμε κι άλλες απόψεις. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ