Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπίτια για στρατιωτικούς και "ανάσταση" των νοσοκομείων τους οι δύο στόχοι του ΥΠΕΘΑ για το 2016

12.01.2016 | 19:43
Δυο στόχους έθεσε για το 2016 ο ΥΕΘΑ ,στην ομιλία του στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Να ολοκληρωθεί ικανός αριθμός σπιτιών για τα στελέχη των ΕΔ και να λειτουργήσουν όπως πρέπει τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Για το πρώτο έδωσε τα πρόωτα δείγματα εγκαινιάζοντας τα σπίτια που κατασκευάστηκαν στην 180 ΜΚΒ/ΧΩΚ στο στρατόπεδο Λοχαγού Ιωάννη Ράπτη στο Πολυδένδρι Αττικής. Τα διαμερίσματα κατασκευάστηκαν από δωρεά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της "Star Investments" Παναγιώτη Κυριακόπουλου, στη μνήμη του πατέρα του, αντιστράτηγου Όθωνα Κυριακόπουλου, που ήταν ο πρώτος διοικητής της μονάδας.

Το ΥΠΕΘΑ βέβαια δεν μπορεί να αναμένει μόνο τις δωρεές και ψάχνει να βρει λύσεις για την γρήγορη κατασκευή οικιών,σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Η λύση να ενεργοποιηθεί η νέα “ΜΟΜΑ” δεν μπορεί να προχωρήσει.

Τίποτα δεν αποκλείει να αναζητηθούν λύσεις από τον ιδιωτικό τομέα αλλά πρέπει η συνεργασία να είναι επωφελής για το ΥΠΕΘΑ.

Τα μεγάλα προβλήματα που θα κληθεί να λύσει η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ εχουν να κάνουν με τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τα οποία λειτουργούν κυριολεκτικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Είναι ενδεικτικό ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία παρουσιάζουν κάθε μήνα ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό έκτακτων περιστατικών. Τα οποία όμως όπως φαίνεται “βαφτίζονται” έκτακτα,για να μπορέσουν να προμηθευτούν φαρμακευτικό και χειρουργικό υλικό σχετικά γρήγορα και να μην αναμένουν ασθενείς μήνες για να χειρουργηθούν! Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί,αφού η λογική των έκτακτων περιστατικών -που δεν είναι έκτακτα- μπορεί να είναι λύση για το χρόνο προμήθειας υλικών,δεν είναι όμως για το κόστος λειτουργίας τους.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν ότι μπορούν για το συμμάζεμα των οικονομικών τους ,αλλά χρειάζεται προφανώς ριζική αναδιοργάνωση και πάρα πολλές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας τους.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που κάποιοι επιμένουν βλακωδώς ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία πρέπει να “ανοίξουν” κι άλλο προς την υπόλοιπη κοινωνία λες και δεν είναι επί της ουσίας κι όχι στα λόγια . 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ