Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Sputnik: Δημοσίευσε πλάνα από "μυστικά" νατοϊκά κομβόι σε Τσεχία και Σλοβακία - ΒΙΝΤΕΟ

15.10.2018 | 18:23
Καρέ-καρέ πλάνα όπου δείχνουν μετακινήσεις στρατιωτικών κομβόι στη Σλοβακία και στη Τσεχία δημοσίευσε το πρακτορείο Sputnik.

Το βίντεο δείχνει «μυστικές» μετακινήσεις αμερικανικών στρατιωτικών κομβόι σε Σλοβακία και Τσεχία, ενώ για «στρατιωτικοποιημένη ζώνη Σένγκεν» κάνει λόγο στρατιωτικός αναλυτής..

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο βίντεο, εκ των οποίων το πρώτο γυρίστηκε στην Μπρατισλάβα στις 6 Οκτωβρίου και το δεύτερο στην τσεχική πόλη Στάρα Μπολέσλαβ στις 7 Οκτωβρίου.

Δυνάμεις της αστυνομίας, όπως μαρτυρούν οι εικόνες, μπλοκάρουν την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση του στρατιωτικού κομβόι, το οποίο μετέφερε αμερικανικό εξοπλισμό.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις δεν έτυχαν καμίας τηλεοπτικής κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών.

Ένας Σλοβάκος οδηγός, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό, μιλώντας στο Sputnik, δήλωσε τα εξής: «Άκουγα το δελτίο κυκλοφορίας στο ραδιόφωνο και ενώ έγινε μνεία στο κυκλοφοριακό κομφούζιο, δεν υπήρξε καμία αναφορά στο ότι η αιτία της κίνησης συνίστατο στη μετακίνηση ξένων στρατευμάτων. Αντίθετα, είπαν ότι σχετιζόταν με εργασίες στο οδόστρωμα. Μας κοροϊδεύουν ακόμη και στο δελτίο κυκλοφορίας».

Από την πλευρά του, στρατιωτικός αναλυτής, μιλώντας επίσης στο Sputnik, παρατήρησε ότι οι μυστικές μετακινήσεις στρατευμάτων προαναγγέλλουν δυσάρεστες εξελίξεις.

«Έχει δημιουργηθεί μία "στρατιωτική ζώνη Σένγκεν" στην ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο της προτεινόμενης ιδέας του πρώην Αμερικανού στρατηγού, αρμόδιου για την Ευρώπη, Μπεν Χοντς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος έχει ταχθεί υπέρ της «δυνατότητας τάχιστης μετακίνησης των νατοϊκών στρατευμάτων στο εσωτερικό της Ευρώπης, χωρίς την ανάγκη χορήγησης άδειας από τις συμμαχικές χώρες». 

Δείτε τα σχετικά βίντεο με τα αποκλειστικά πλάνα του Sputnik :

Πηγή: Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ