Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Σσσστ! Η Μέρκελ μας παρακολουθεί" - Σάλος και για τις γερμανικές υποκλοπές

14.06.2014 | 17:41
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτών 196 χωρών, μέσω διαδικτύου, από την γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζει στην ανακοίνωσή της πως τα ερωτήματα που εγείρονται από τις γερμανικές υποκλοπές είναι τεράστια κι αναρωτιέται αν οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: "Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό για να υποκλέπτει τεράστιο όγκο πληροφοριών από το διαδίκτυο. Ο μηχανισμός αυτός υποκλέπτει διαδικτυακά δεδομένα από 195 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φαίνεται δηλαδή ότι η γερμανική BND ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές της αμερικάνικης NSA, που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν"

"Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Άραγε οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων; Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία που θέτει αυστηρούς περιορισμούς; Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική; Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη:

NSA: 200 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα παρακολουθεί!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ