Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

“Στα μαχαίρια" Μόσχα - Λονδίνο: Βρετανική φρεγάτα συνόδευσε τη ρωσική Admiral Gorshkov στη Βόρεια Θάλασσα

26.12.2017 | 11:44
Πλοίο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού "συνόδευσε" ρωσικό πολεμικό πλοίο που πλησίαζε τα βρετανικά χωρικά ύδατα την ημέρα των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, και μια νέα ένδειξη των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας κάνει την εμφάνιση της.  "Δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε τα χωρικά μας υδατά και δεν θα ανεχθούμε κάθε μορφή επιθετικότητας" δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Gavin Williamson (Γκάβιν Γουίλιαμσον).

Στις 23 Δεκεμβρίου η φρεγάτα St Albans διετάχθη να εντοπίσει και να συνοδεύσει το ρωσικό πολεμικό πλοίο Admiral Gorshkov καθώς αυτό έπλεε στη Βόρεια Θάλασσα, κοντά σε περιοχές "εθνικού συμφέροντος" της Βρετανίας. Το βρετανικό πλοίο έγινε σκιά του ρωσικού πολεμικού πλοίου τη Δευτέρα (25/12/2017)
Το πλοίο  αναμένεται  να επιστρέψει σήμερα  στο λιμάνι του Πόρτσμουθ.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Γουίλιαμσον δήλωσε χαρακτηριστικά ότι : "Δεν θα διστάσω να υπερασπιστώ τα χωρικά μας ύδατά  ούτε θα ανεχθώ οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας. "Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει ποτέ τον εκφοβισμό της όταν διακυβεύεται η προστασία της χώρας μας, του λαού μας και των εθνικών μας συμφερόντων", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας δεν είναι η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του 2017, σημειώθηκε τέτοιου είδους περισταστικό. Την Παραμονή των Χριστουγέννων το πλοίο HMS Tyne κλήθηκε να συνοδεύσει επίσης ένα άλλο ρωσικό πλοίο.

Οι σχέσεις Μόσχας - Λονδίνου φαίνεται μπήκαν σε νέα φάση έντασης την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκεί Λαβρόφ σχολίασε ότι οι σχέσεις Μόσχας Λονδίνου βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και ότι αυτό "δεν είναι μυστικό". Όπως αναφέρει η dailiymail ο ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε επίσης ότι δεν θεωρεί ότη η Μόσχα οφείλεται για την επιδείνωση που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η  συνάντηση που είχαν πρόσωπο με πρόσωπο, οι επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Μπόρις Τζόνσον και της ρωσικής Σεργκέι Λαβρόφ οι οποίοι συναντήθηκαν στη Μόσχα την Παρασκευή ήταν τεταμένη.  Ήταν η πρώτη διμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια προσπάθεια των δύο χωρών να "προχωρήσουν μπροστά" παρά την επίμονη αντιπαράθεσή τους σε πολλά θέματα έπειτα από χρόνια ψυχρών σχέσεων.

Με πληροφορίες από sputniknews.com, The dailymail ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: H ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov ( 417)

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ