Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκική λάσπη και ευθεία απάντηση του ΥΠΕΞ

09.03.2013 | 11:22
 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Άλλο ένα προκλητικό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Star που εμπλέκει και πάλι τη χώρα μας με την τρομοκρατία!
«Λουκέτο το Λαύριο» είναι ο τίτλος της εφημερίδας που ισχυρίζεται πως «μπήκε λουκέτο στο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Λαυρίου το οποίο ζήτησε να γίνει ο Ερντογάν». Η εφημερίδα στη συνέχει της είδησης γράφει « η Ελλάδα έκλεισε το στρατόπεδο εκπαίδευσης της DHKP-C το οποίο θα έπρεπε να ήταν κέντρο υποδοχής μεταναστών όμως είχε άλλη χρήση. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε το στρατόπεδο εκπαίδευσης και στον Ωρωπό-Δήλεσι».

Πάντως η ίδια εφημερίδα ισχυρίζεται πως η DHKP-C έχει μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στη Θεσσαλονίκη. «η DHKP-C μετέφερε τα νόμιμα γραφεία της από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και νοίκιασε ένα πενταόροφο κτίριο.»

Η Star υπενθυμίζει πως ο Ερντογάν στο στη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά «είχε ζητήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης».
Η ίδια εφημερίδα ισχυρίζεται πως ο Ετζεβίτ Σανλί, ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο, « είχε εκπαιδευθεί στην Ελλάδα».Απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων (Star και Sozcu) περί κλεισίματος στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής:

«Ανυπόστατοι και προϊόν φαντασίας οι ισχυρισμοί των τουρκικών εφημερίδων. Ποτέ δεν άνοιξε, ούτε ποτέ υπήρξε, στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο ή αλλού, για να... κλείσει. Φαίνεται ότι κάποιοι στην Τουρκία είναι ενοχλημένοι από τις ξεκάθαρες θέσεις και το καλό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, όπως αποτυπώθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο Πρωθυπουργών».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσοχή με την Τουρκία και την DHKP-C 

ΣΧΟΛΙΑ