Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταθερό όχι της Ελλάδας για παράταση μνημονίου

12.02.2015 | 06:13
Η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν ύστερα από δύο ώρες και αυτό γιατί η κυβέρνηση εμφανίστηκε ανένδοτη στο θέμα παράτασης του Μνημονίου, κάτι που αποτελεί "κόκκινη γραμμή" για τους Ευρωπαίους εταίρους.

“Σήμερα είχαμε ένα έκτακτο Eurogroup για να συζητήσουμε με τους Έλληνες συναδέλφους τα σχέδια της κυβέρνησης. Εποικοδομητική συζήτηση όχι επαρκής πρόοδος. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα και τις συνομιλίες στο θέμα της Ελλάδας και μελλοντικής συνεργασίας. Δεν υπάρχουν πραγματικά συμπεράσματα. Περισσότερη υπομονή και θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Και συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: "Συζητήσαμε τη δυνατότητα παράτασης του προγράμματος. Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Οι θεσμοί κατέστησαν σαφές ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Ελλάδα, άρα έχουμε χρόνο μπροστά μας. Θα έχουμε τη συνάντηση της Δευτέρας και εκεί ελπίζουμε να γίνει το επόμενο βήμα προόδου για να συμφωνήσουμε. Δεν μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις του περιεχομένου του προγράμματος, προσπαθήσαμε να εργαστούμε για να υπάρξει πρόοδος τη Δευτέρα".

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι: "Η σημερινή συνάντηση ήταν χρήσιμη και για την Ελλάδα. Για να καταλάβει πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση τα κράτη - μέλη. Σεβαστήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα και η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της".

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ