Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣτΕ: Νέα αναβολή για τα επιδόματα των ΟΥΚ και των δυτών του ΠΝ

24.01.2018 | 16:05
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέβαλε για δεύτερη φορά την εξέταση της μαζικής προσφυγής των εν ενεργεία ανδρών των ΟΥΚ για την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως (ΚΥΑ), που αφορά την περικοπή των επιδομάτων επικινδυνότητάς τους.

Η νέα αναβολή στην εξέταση της προσφυγής των ΟΥΚ έχει προκαλέσει όπως ήταν επόμενο εντονότατη απογοήτευση και ανησυχία μεταξύ των επίλεκτων υποβρύχιων καταστροφέων του ΠΝ, καθώς έτσι δημιουργούνται ΟΥΚάδες «δύο ταχυτήτων», που επιτείνεται – κατ’ αυτούς – και από το γεγονός ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία που υφίστανται όλα αυτά, αρχηγός ΓΕΕΘΑ και αρχηγός Στόλου, είναι εν ενεργεία βατραχάνθρωποι, οι οποίοι έχουν «βγάλει» ως εκπαιδευτές και διοικητές της ΔΥΚ, όλους τους σημερινούς εν ενεργεία βατραχανθρώπους της Διοικήσεως.

Σύμφωνα με τα www.parapolitika.gr, η πληρεξούσια δικηγόρος των ΟΥΚ, Δέσποινα Δούμα, δήλωσε: «η δίκη είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 04/12/17, οπότε αναβλήθηκε από το Δικαστήριο για τις 15/1/2018. Μετά όμως από αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η δίκη αναβλήθηκε για δεύτερη φορά και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 16/4/2018. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αιτήθηκε να μη συζητηθεί η υπόθεση, δεσμευόμενο ότι θα προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση της ΚΥΑ.

Οι ΟΥΚ όμως εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναβρασμό και επικρατεί έντονο κλίμα απογοήτευσης και ανησυχίας διότι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις τους έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή έκδοσης της ΚΥΑ, χωρίς όμως τίποτα να έχει γίνει στην πράξη. Αντίθετα, η ΚΥΑ έχει ήδη εφαρμοστεί από 1/1/2018 και ήδη αξιόλογα στελέχη των ΟΥΚ στερούνται τη δυνατότητα συντήρησης και ένα σημαντικό τμήμα των αποδοχών τους».

Και συνεχίζει η κυρία Δούμα: «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου εκδόθηκε υπό την έγκριση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και του Αρχηγού Στόλου αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου, οι οποίοι προέρχονται και οι ίδιοι από τον χώρο των βατραχανθρώπων και έχουν διατελέσει στο παρελθόν Διοικητές των ΟΥΚ, στη ΔΥΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΥΑ, κόβει τα επιδόματα των ΟΥΚ, τόσο αυτών που υπηρετούν εκτός της ΔΥΚ, για υποχρεωτικές σταδιοδρομικές και υπηρεσιακές ανάγκες, όπως θαλάσσια υπηρεσία, σταδιοδρομικά σχολεία, ασφάλεια υψηλών προσώπων, επιτελικές θέσεις ειδικών επιχειρήσεων, όσο και μέρους αυτών που υπηρετούν εντός της ΔΥΚ, καθόσον εφεξής θα συντηρούν την επιχειρησιακή τους ικανότητα, αριθμητικά πολύ λιγότεροι από όσους προβλέπεται, δημιουργώντας έτσι ΟΥΚ δύο ταχυτήτων και θέτοντας αξιόμαχο προσωπικό, που σε ενδεχόμενη κρίση θα κληθεί να πολεμήσει, επιχειρησιακά εκτός.

Το κόστος για τη συντήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των ΟΥΚ που θα τεθούν εκτός είναι μηδαμινό σε σχέση με το επιχειρησιακό όφελος, λαμβάνοντας υπόψη ότι ταυτόχρονα δαπανώνται πολλαπλάσια ποσά σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, δεξιώσεις και μετακινήσεις ΤΑΧΙ με στρατιωτικά ελικόπτερα, ακόμα και για πολιτιστικούς συλλόγους. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η εθνική ασφάλεια της χώρας βασίζεται στους επιχειρησιακά αξιόμαχους και όχι σε πλωτά μουσεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληρεξούσια δικηγόρος των ΟΥΚ, ζήτησε ήδη και για τρίτη φορά συνάντηση με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, αφού και τις δύο προηγούμενες φορές που ζήτησε το ίδιο, με σκοπό να ενημερωθεί για τις προθέσεις του υπουργείου, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, συμφώνως πάντα με την ίδια.
«Άραγε θα υπάρξει αποκατάσταση ή πρόκειται για ένα ακόμη τέχνασμα του υπουργείου, ώστε οι αρμόδιοι, για την έκδοση της ΚΥΑ, να μην επωμιστούν την ευθύνη που τους αναλογεί και να μην αντιμετωπίσουν την οργή των ΟΥΚ;;;» διερωτάται ευλόγως η δικηγόρος τους κυρία Δέσποινα Δούμα, που συνεχίζει: «Είναι τυχαίο ότι τη δεδομένη χρονική συγκυρία προγραμματίστηκε η εκδήλωση της επετείου των 60 χρόνων της ΜΥΚ-ΔΥΚ για την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 ;;

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε όλους εμάς που αποκτήσαμε τα Διακριτικά μας με πολύ ιδρώτα και αίμα και που έχουμε το δικαίωμα να φέρουμε στο στήθος μας το διακριτικό Ο.Υ.Κ. Σε όλους εμάς που όπου κι αν βρισκόμαστε ότι κι αν κάνουμε κουβαλάμε πάντα στην καρδιά μας χαραγμένα με πυρωμένο σίδερο αυτά τα τρία γράμματα…”!
Πώς τιμά όμως στην πράξη το υπουργείο τους ΟΥΚ;
Πώς αναγνωρίζει την προσφορά τους;
Κόβοντας τα επιδόματά τους;
Οι ΟΥΚ θεωρούν τον υπουργό και κάθε υπεύθυνο, μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία που έχουν υποστεί, persona non grata!»

ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ