Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στεγαστικό πρόβλημα Στρατιωτικών: Και όμως υπάρχει λύση!

25.05.2017 | 08:10
Πρώτη Δημοσίευση - 2017-05-24 21:10:14
Τελευταία Ενημέρωση - 2017-05-25 08:10:14

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την ώρα που θα μετατεθούν είναι η εξεύρεση κατοικίας πλησίον της Μονάδας τους. Θέμα που γεννά σωρεία προβλημάτων οικονομικά αλλά και προσαρμογής, τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειες τους.

Σε επιστολή της προς την ΠΟΜΕΝΣ η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ)  εν όψει και των σχετικών ετήσιων φετινών τακτικών μεταθέσεων θέλοντας να βοηθήσει τα στελέχη που μετατίθενται προτείνει τα παρακάτω σε ότι αφορά την στέγαση τους σε οικήματα των ΣΟΑ-ΣΟΜΥ:

α. Στην μοριοδότηση των συναδέλφων για τα ΣΟΑΣΟΜΥ να προστεθεί το οικογενειακό εισόδημα ως κύριο κριτήριο.

β. Ισοκατανομή των διαμερισμάτων ΣΟΑ - ΣΟΜΥ ανάλογα με τον αριθμό των στελεχών, το βαθμό, το όπλο ή το σώμα που υπηρετούν αύξηση του χρόνου διαμονής στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ από 2 σε 3 έτη.

Επίσης προτείνει και σε γενικότερο βαθμό τα παρακάτω:

α. Οι εκτάσεις των στρατοπέδων που δεν βρίσκονται σε λειτουργία να δοθούν, με την μέθοδο της αντιπαροχής, σε κατασκευαστικές εταιρίες για τη δημιουργία στρατιωτικών οικημάτων στην εν λόγω περιοχή ή σε άλλη περιοχή της Ελλάδος ανάλογα με τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού.

β. Στα στελέχη τα οποία υπηρετούν σε περιοχή, που δεν υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα ή τα εν λόγω στελέχη δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία, να τους χορηγείται επίδομα ενοικίου. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ