Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Πρέπει να ξανατοποθετηθεί το στέμμα στο ΑΒΕΡΩΦ; Η άποψη ενός αξιωματικού του ΠΝ

28.10.2012 | 00:18
Το θέμα δεν είναι τωρινό. Έρχεται και επανέρχεται. Πρέπει κομμάτια της ιστορίας μας για κάποιους δυσάρεστα, για άλλους πάλι όχι ,να διαγράφονται; Το θέμα παλιά είχε να κάνει με τις μετονομασίες δρόμων που παλιά είχαν να κάνουν με βασιλείς και βασίλισσες.

Σ΄ ότι αφορά στις ΕΔ ,το ζήτημα επικεντρώνεται στα "αλλοιωμένα σύμβολα" του Θωρηκτού Αβέρωφ, τα οποία περιελάμβαναν το στέμμα.

Η άποψη αξιωματικού του ΠΝ που δημοσιεύουμε είναι σαφώς υπέρ της "διόρθωσης" αυτών των συμβόλων και επισημαίνει ότι η αρχή γι΄ αυτό έγινε χθες την αναπαράσταση της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΕΡΩΦ

Εχθές είδαμε την ιδιαίτερα συγκινητική τελετή διαδρομής και ύψωσης της Σημαίας μας στον Λευκό Πύργο και είδαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς να άδουν τον Εθνικό Υμνο.

Ομολογώ ότι είμαι ένας από αυτούς που όταν ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος εξέδωσε την διαταγή, όταν η μουσική ανακρούει τον Εθνικό ¨Υμνο τα παρατεταγμένα τμήματα να συνοδεύουν άδωντας τον, μου φάνηκε κάπως..... Σήμερα, κατά την γνώμη μου δικαιώθηκε απόλυτα γιατί με τον πλέον ήπιο τρόπο οδήγησε την πολιτειακή, πολιτική και γιατί όχι και την στρατιωτική να κάνει κάτι απλό αλλά ισχυρά ενωτικό. Να καταλάβουν όλοι ότι η σημαία και ο Εθνικός Υμνος μας ενώνουν όλους.

Υπήρξε συνάμα και κάτι που με στεναχώρησε. Βλέποντας την αναπαράσταση της εισόδου των στρατευμάτων με τις στολές της εποχής, στρατιώτες με τα σύμβολα και σήματα της εποχής, αμέσως ανέτρεξε η μνήμη μου στην απρέπεια που εξακολουθεί να κάνει και σήμερα τον όπλο, από το οποίο προέρχομαι μάλιστα, να έχει αφαιρέσει το στέμμα  από την πρύμη του ΑΒΕΡΩΦ! Το ιστορικό Θωρηκτό με την καθοριστική συμβολή του στον διπλασιασμό της Ελλάδος πριν 100 χρόνια ελλιμενίζεται σήμερα στο Φάληρο με αλλοιωμένα τα σύμβολα του, διότι κάποιοι με αυτό τον τρόπο θέλανε να αναδείξουν τα δημοκρατικά τους πιστέυω. Κάποιοι άλλοι δε πίστεψαν ότι έτσι στέργιωσε η δημοκρατία δίοτι άλλως η δημοκρατία κινδύνευε από τον θυρεό του ΑΒΕΡΩΦ.
Μήπως οι εορτασμοί αυτοί είναι μια ευκαιρία αποκατάστασης της ιστορίας;

Μήπως με απλή εντολή του Α/ΓΕΝ από αύριο μπορεί απλά να αποκατασταθεί ο θυρεός στην πρύμη του ΑΒΕΡΩΦ;
Να είστε σίγουροι δεν θα αλλάξει το πολίτευμα της χώρας από τον θυρεό του ΑΒΕΡΩΦ απλά το Ναυτικό θα επιβεβαιώσει το κοινό αίσθημα ότι το διακρίνει η τήρηση των παραδόσεων και ξέρει να τιμά την ιστορία του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΦΩΤΟ.Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στο Θωρηκτό Αβέρωφ.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ο χειρόγραφος χάρτης της ναυμαχίας της Έλλης! Επέστρεψε στο ΑΒΕΡΩΦ

Μπορεί ένα πλοίο να αλλάξει την ιστορία;Αν λέγεται ΑΒΕΡΩΦ.Σαν σήμερα η παραλαβή του.Βίντεο

 

ΣΧΟΛΙΑ