Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Γενεύη θα κριθεί το μέλλον της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

03.07.2018 | 15:20
 Στην Γενεύη θα κριθεί το μέλλον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των ΥΠΕΞ των 5 χωρών που συνυπέγραψαν την συμφωνία με το Ιράν. Οι ΗΠΑ οι οποίες ήταν η έκτη χώρα που υπέγραψε την συμφωνία έχει αποχωρήσει από αυτήν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των πέντε κρατών μελών της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Βιέννη για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία αυτή, τον περασμένο Μάιο, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής θα συζητηθούν το σύνολο των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για να δοθούν στο Ιράν οι εγγυήσεις που ζητεί) και τα μέσα για να διαφυλαχθεί (η συμφωνία) μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόθεσε το IRNA.

Εξάλλου ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στην Ελβετία πως το Ιράν θα συνεχίσει να σέβεται την πυρηνική συμφωνία του με τις μεγάλες δυνάμεις όσο διαφυλάσσονται τα συμφέροντά του.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ