Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Ρωσία η πρώτη επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν

28.01.2015 | 13:10
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε ότι θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη σοβιετική νίκη επί της Γερμανίας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Μάιο στη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Κιμ στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2011 διαδεχόμενος τον πατέρα του, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, και είναι πιθανό να την πραγματοποιήσει πριν επισκεφθεί την Κίνα, τον βασικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας.

"Περίπου 20 ηγέτες κρατών έχουν επιβεβαιώσει πως θα παρευρεθούν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι μεταξύ αυτών", μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ότι ανακοινώθηκε από το γραφείο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου σε απάντηση σε σχετική ερώτησή του.

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία επιδιώκουν την ενίσχυση των σχέσεών τους. Από την άλλη πλευρά, οι σχέσεις της Βόρειας Κορέας με την Κίνα έχουν ψυχρανθεί αφότου ανέλαβε ο Κιμ και στη συνέχεια, το 2013, αψήφησε τις διεθνείς προειδοποιήσεις και τις κυρώσεις του ΟΗΕ και πραγματοποίησε μια τρίτη πυρηνική δοκιμή.

Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία ψήφισαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπέρ της επιβολής κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων που πραγματοποιεί. Όμως η Κίνα υιοθέτησε αυστηρότερη στάση έναντι των πυρηνικών φιλοδοξιών της γείτονός της.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Τσουνγκ-Χε έξι φορές από το 2012 που ανέλαβαν αμφότεροι την εξουσία, υπογραμμίζοντας την ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεών τους. Ο Σι δεν έχει συναντηθεί με τον Κιμ της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ