Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Στη Σύρο το ταχύπλοο πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού CarsonCity - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

16.03.2018 | 18:20
 Πρώτη δημοσίευση: 2018-03-16 18:06:49
Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-16 18:20:49

Στη Σύρο το ταχύπλοο πλοίο του Αμερικανικού ΝαυτικούUSNS Carson City.  " To υπερσύχγρονο πλοίο, του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τύπου catamaran, αφίχθη στο νησί το μεσημέρι της Παρασκευής.  Σε "φρούριο" μετετράπη το λιμάνι του νησιού. 

Την αγκυροβόληση του πλέον σύγχρονου ταχύπλοου της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου CarsonCity στο λιμάνι της Σύρου, χαιρετίσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Πάιτ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ισχυρή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ελληνοαμερικανική συνεργασία. Επίσης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό για την υποδοχή και σημειώνει: «Έχοντας επισκεφτεί το νησί, γνωρίζω ότι οι ναυτικοί μας θα απολαύσουν τη μοναδική του ομορφιά και τη φιλοξενία των κατοίκων του. Θα αναζητήσουμε ευκαιρίες για μελλοντικές επισκέψεις».

Σε ανάλογη ανάρτηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα εκφράζει τη χαρά της για την επίσκεψη του USNSCarsonCity στη Σύρο. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα ορατό σύμβολο του πώς εμβαθύνουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις Ελλάδα και ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητα στην περιοχή.

Το Carson City διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με ανάρτηση, επίσης στο Twitter, των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
 


Πληροφορίες από το cyclades24, ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ