Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα όλη η ΛΑΡΚΟ - Πορεία εργαζομένων απ' όλη την Ελλάδα

10.09.2013 | 14:18
Πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκαναν εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ σε όλη την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα χωρίς ωστόσο να σημειώθεί καμία πρόοδος αφού ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως το μοντέλο για τη ΛΑΡΚΟ είναι ιδιωτικοποίηση και "σπάσιμο" της εταιρείας σε "καλή" και "κακή".

Μάλιστα επικράτησε μικρή ένταση με τους συγκεντρωμένους να πετούν μπουκάλια προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από εκεί οι εργαζόμενοι συνέχισαν την πορεία τους προς τη Βουλή με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα να είναι κλειστή η Βασιλίσηης Σοφίας και στ δυο ρεύματα.

Στην κεφαλή της πορείας είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή και Τέρενς Κουίκ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.Διάσπαση και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους για τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, προβλέπει η τελική πρόταση της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τις διαδοχικές συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ειδικότερα, η ελληνική πρόταση προκρίνει τα εξής:
  • Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ): Διάσπαση της εταιρείας σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος. Διατηρείται μόνον το στρατιωτικό σκέλος, για την κάλυψη των αμυντικών δαπανών της χώρας. Θα γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία του πολιτικού σκέλους.
  • Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ): Διάσπαση της επιχείρησης και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους (για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τη συντήρηση οχημάτων, κ.λπ.). Εκκαθάριση εν λειτουργία του υπολοίπου τμήματος της εταιρείας.
  • ΛΑΡΚΟ: Επιταχύνεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας (έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ), με στόχο τη βιώσιμη λειτουργία της.
    Η ελληνική πρόταση αναμένεται να αποσταλεί στις κοινοτικές αρχές έως την ερχόμενη Παρασκευή.
Πηγή και Συνεχής ενημέρωση Newsit.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ