Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελευσίνα: Την βάση των Canadair επισκέφθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

01.08.2018 | 12:20
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-08-01 09:24:35
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-08-01 12:20:35


Την αεροπορική βάση Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου βρίσκεται η βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair (Καναντέρ) επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του προσωπικού για τον αγώνα που δίνουν.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με το διοικητή, Ταξίαρχο Κυριάκο Παναγιωτόπουλο, και στη συνέχεια επισκέφθηκε την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, όπου και συναντήθηκε με τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 και CL-215, οι οποίοι επιχειρούσαν στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Κινέτα και την Πεντέλη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε και με τους μηχανικούς της μοίρας, οι οποίοι παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των αεροσκαφών, καθώς και τις ελλείψεις που υπάρχουν, με αποτέλεσμα ορισμένα αεροσκάφη να είναι καθηλωμένα.Στη συνομιλία που είχε με τους πιλότους και το προσωπικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητά του η επισκευή και η συντήρηση των αεροσκαφών μας, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των χειριστών όσο και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και ευχαρίστησε θερμά το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνει. Επισήμανε, τέλος, ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές αποτέλεσαν μια εθνική τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Τα αεροσκάφη καναντέρ βρίσκονται κάθε φορά στην πρώτη γραμμή κατά την μάχη με την φωτιά σε όλη την Ελλάδα και είχαν σημαντική συμβολή στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πρόσφατων φωτιών στην Αττική.


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφίες Eurokinissi

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ