Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Κύπρο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για τα «Ευαγόρεια»

10.03.2018 | 10:01
 Στην Κύπρο θα βρίσκεται το απόγευμα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ο ΥΕΘΑ θα παραστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ευαγόρεια που γίνονται στην Πάφο.

Στις 18.30 μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη θα προσφωνήσουν το φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα Ευαγόρα Παλλικαρίδη στο Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου στην Πάφο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τραγούδια από το έργο « Στην Άκρη του Ουρανού», θεατρικό δρώμενο από μαθητές του Λυκείου Κύκκου – απόσπασμα από το έργο της Αγγελικής Σμυρλή «Ευαγόρας» καθώς και τραγούδια από την παιδική χορωδία του Κυπρορωσσικού Συνδέσμου Πάφου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Annas Izmailova.

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το θρησκευτικό μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου Πάφου προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου. Ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Επίσης αύριο θα γίνει μεταφορά της φλόγας από το σημείο σύλληψης του ήρωα στη Λυσό, στο σπίτι του ήρωα στην Τσάδα.

Από το σπίτι του ήρωα μέχρι τον ανδριάντα τη φλόγα θα μεταφέρουν δρομείς του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών, δρομείς του Σωματείου Περικλής Δημητρίου και Στέλιου Κυριακίδη.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και Παγκύπριο Ποδηλατικό Αγώνα – Κύπελλο δρόμου “ Eυαγόρεια 2018 “ στη μνήμη του.
Επίσης την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 24:00 ώρα απαγχονισμού του ήρωα, συναγωνιστές, συμμαθητές, φίλοι και εκτιμητές της θυσίας του, εναποθέτουν τα λουλούδια της αγάπης και της εκτίμησης τους στον ανδριάντα του ήρωα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ