Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη ΓΔΑΕΕ τώρα οι Γάλλοι για τις stealth φρεγάτες Belharra

03.07.2018 | 09:58
Στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή γαλλική αντιπροσωπεία και στο μενού βρίσκονται οι stealth φρεγάτες Belharra. 

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο νέος κύκλος επαφών γίνεταιν επί τη βάση του σχεδίου που είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ το 2009 για τις φρεγάτες τύπου Fremm. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά θέλει να προχωρήσει στην αγορά τουλάχιστον δυο φρεγατών τύπου  Belharra. Οι πληροφορίες του OnAlert αναφέρουν ότι από τις συζητήσεις δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πρόσκτηση του δεύτερου πλοίου που θα βγει από τα γαλλικά ναυπηγεία.  

Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Καμμένος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μπαίνουν στην τελική φάση οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ακόμη υπεγράφη η σύμβαση Εν Συνεχεία Υποστήριξης για τα Mirage 2000 αλλά και τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27. Επιπλέον αναμένεται σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ η απάντηση από τις ΗΠΑ στον κατάλογο με τα μέσα που ζητάει η Ελλάδα να ενισχυθεί. 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ