Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Στη Λάρνακα φρεγάτα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού

05.01.2018 | 17:35
Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λάρνακας κατέπλευσε η φρεγάτα του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού "Espero". Σύμφωνα με ανάρτηση της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο, το σκάφος μεταφέρει εκατόν εξήντα άτομα πλήρωμα και θα βρίσκεται στο λιμάνι Λάρνακας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου για τεχνικούς σκοπούς.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα στην Εθνική Φρουρά και τις ιταλικές Αρχές, κυρίως στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας.
Παράλληλα συνάντηση με τον Ιταλό Ναύαρχο Andrea Cottini είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ναυάρχου Cottini στην Κύπρο, στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, μετά και την επίσκεψη της Ιταλίδας Υπουργού Άμυνας Roberta Pinotti πριν από μερικούς μήνες.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Ιταλός Ναύαρχος θα επισκεφθεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας που βρίσκεται στην περιοχή και έχει καταπλεύσει στη Λάρνακα.

Το πρωί ο Ναύαρχος Cottini, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Λεοντάρη επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση Ζυγίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ιταλικής φρεγάτας στην Κύπρο έχει προγραμματιστεί άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Ιταλίας.

Πηγή: http://www.philenews.com

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ