Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Στη Σύνοδο Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ ο Τσίπρας

28.01.2017 | 12:47
Στη Σύνοδο Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Στο περιθώριο της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Επίσης, στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι. 

Με μια ανάρτηση του στο Twitter που συνοδεύεται από φωτογραφίες από τις εν εξελίξει εργασίες της Συνόδου της Λισαβόνας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία της συνόδου των μεσογειακών/νότιων χωρών της ΕΕ γεννήθηκε στην Αθήνα και συνεχίζεται σήμερα στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του: «Στις εργασίες της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ.Μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε στην Αθήνα & συνεχίζεται σήμερα στη Λισαβόνα».

Δείτε το tweet
Τι συζητούν στη Σύνοδο Μεσογειακών/Νότων Χωρών της ΕΕ.Επενδύσεις, ανάπτυξη, απασχόληση, ασφάλεια, προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας της Συνόδου των Μεσογειακών/Νότων Χωρών της ΕΕ. Αυτές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικές θεματικές στις οποίες επικεντρώνεται η συζήτηση κατά την εν εξελίξει συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Διάσκeψη της Λισαβόνας, συζήτηση η οποία μετά την οικογενειακή φωτογραφία θα συνεχιστεί και σε επίπεδο γεύματος εργασίας, προτού οι επτά ηγέτες προβούν σε κοινές δηλώσεις. Κοινός τόπος, που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην κοινή διακήρυξη της Λισαβόνας, κατά πληροφορίες, μια ισχυρή και ενωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ