Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Τουρκία δολοφονούν τις γυναίκες!

21.05.2013 | 13:25
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σε δραματική θέση βρίσκονται οι γυναίκες στην Τουρκία. Από το 2009 μέχρι και σήμερα 726 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους άνδρες τους ή τους συντρόφους τους με την τουρκική κυβέρνηση να μην μπορεί να σταματήσει την κατάσταση αυτή. Το ανησυχητικό είναι πως οι περιπτώσεις βίας στις οικογένειες όλο και αυξάνονται.
Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Σαχίν ανακοίνωσε πως την περίοδο 2009-2012 σκοτώθηκαν 666 γυναίκες από τους άνδρες τους ή τις οικογένειες τους.
Η εφημερίδα Vatan προσέθεσε και τις δολοφονίες του 2013 με αποτέλεσμα ο αριθμός των γυναικών αυτών να φτάνει τις 726. Μόλις χθές η 26 χρονη Σιμπέλ δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της στο Βουτζά στη Σμύρνη. Τις έσπασε το κεφάλι με πέτρες επειδή η κοπέλα ζήτησε να χωρίσουν. Η Σιμπέλ είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας λόγω βίαιης συμπεριφοράς του συντρόφου της, όμως το κράτος δεν έκανε τίποτα!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών το 2009 δολοφονήθηκαν 171 γυναίκες, το 2010 177, το 2011 163 ενώ το 2012 155 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους.
Πολλές από τις περιπτώσεις των θυμάτων είχαν αποταθεί στην αστυνομία για προστασία. Όμως μέχρι να βγει κάποια δικαστική απόφαση οι γυναίκες δολοφονούνται από τους άνδρες τους και μετά οι δικαστές στέλνουν αστυνομικούς για προστασία. Τότε όμως είναι αργά.
Η τουρκάλα υπουργός δήλωσε πως γίνονται έρευνες για να βρεθούν τα αίτια της βίαιης συμπεριφοράς των ανδρών και τονίζει πως ηδη λειτουργούν ειδικά κέντρα φιλοξενίας των γυναικών που οι άνδρες τους παρουσιάζουν βίαιη συμπεριφορά.

Διάσημες τουρκάλες φωτογραφήθηκαν και με ειδικό μακιγιάζ προσπάθησαν να ευαισητοποιήσουν την τουρκική κοινή γνώμη για τη βία εναντίον των γυναικών με το σύνθημα " αυτή θα μπορούσες να είσαι εσυ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΒΙΝΤΕΟ - Τουρκία: Κυνηγά με μαχαίρι τη γυναίκα του για να τη σκοτώσει

Η μαντήλα "σκεπάζει" τη Τουρκία

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ