Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα έρχεται ο Εγκεμέν Μπαγίς

03.10.2013 | 00:40
 Στην Ελλάδα φτάνει την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς. Ο τούρκος υπουργός έρχεται στη χώρα μας για να συμμετάσχει στη σύνοδο « Meditteranean Luxury Summit 2013» όμως το πρόγραμμα του είναι βεβαρημένο. Ο ίδιος θα συναντηθεί στην Αθήνα με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και με τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Μπαγίς στην τριήμερη περιοδεία  στη χώρα μας αφού επισκεφθεί  το νέο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα την Τρίτη,  θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο και το ανακαινισμένο σπίτι του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας από τη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί οδικώς την ίδια ημέρα στη δυτική Θράκη και εκτός από τη συνάντηση του με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Αριστίδη Γιαννακίδη θα συναντηθεί με τον ψευδομουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Παράλληλα σχεδιάζεται η επίσκεψη του τούρκου υπουργού στο «Σύνδεσμο  Τούρκων Ξάνθης» που είχε απαγορευθεί από το ελληνικό κράτος καθώς σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης η μειονότητα είναι Μουσουλμανική. Η αναχώρηση του Μπαγίς από την Ελλάδα σχεδιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη οδικώς από τον Έβρο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ