Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Κύπρο εξοπλίζονται - Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

06.12.2013 | 21:47
Τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα για την Εθνική Φρουρά είναι η απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου έκανε την δήλωση αυτή στη εορτή του Πολεμικού Ναυτικού για τον προστάτη του, Άγιο Νικόλαο, στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Βασιλικό, τονίζοντας ότι λόγω ακριβώς των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ επιβάλλεται η ενίσχυση του Ναυτικού.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επικεντρώνεται στην υλοποίηση των σχεδιασμών της για το φυσικό αέριο, γιατί αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν προτίθεται να απεμπολήσει κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Γι' αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τα παιγνίδια της Τουρκίας,» είπε ο κ. Φωτίου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Μπαρπαρός κοντά στις ακτές της Κύπρου.

Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει κατά κεραία όσα έχει αποφασίσει σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ