Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Στην Τουρκία οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Συριακό

03.02.2017 | 09:05
Στην Τουρκία οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Συριακό υπό τον ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, Τούρκοι διπλωμάτες θα έχουν σήμερα διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης στην Άγκυρα, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Επίσης, στο τέλος του μήνα προγραμματίζονται να διεξαχθούν νέες συνομιλίες για την ειρήνευση στη Συρία, υπό τον ΟΗΕ.

Η Υψηλή Επιτροπή Διαπραγματεύσεων που έχει την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και αποτελεί τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης στη Συρία, μαζί με άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στον κύκλο των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Καζακστάν, θα είναι μεταξύ των συμμετεχόντων στις σημερινές συνομιλίες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων για τη Συρία, υπό τον ΟΗΕ, προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου, περίπου δύο εβδομάδες αργότερα από τον αρχικό σχεδιασμό, σύμφωνα με δηλώσεις διπλωματών.

Ο κύκλος των ειρηνευτικών συνομιλιών που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα του Καζακστάν, ολοκληρώθηκε με τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν να συμφωνούν για την εποπτεία τόσο της συριακής κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης, σχετικά με την τήρηση των όρων της εκεχειρίας της 30ης Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ