Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις Καστανιές ο Γεροντόπουλος

01.01.2014 | 19:41
Κοντά στους στρατευμένους μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στο ακριτικό φυλάκιο των Καστανεών, βρέθηκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος. Αντάλλαξε ευχές μαζί τους και μοίρασε δώρα, ενώ τους ευχαρίστησε θερμά που παραμένουν άγρυπνοι φρουροί της πατρίδας κάθε ώρα και στιγμή.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από την έδρα της 16ης Μεραρχίας στο Διδυμότειχο , όπου ο κ. Γεροντόπουλος ευχήθηκε στα στελέχη της και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Διοικητή της στρατηγό Ιωσήφ Μαυράκη, βρέθηκε στην ελληνοτουρκική συνοριακή γραμμή των Καστανεών. Εκεί παρέδωσε συμβολικά δώρα στους σκοπούς της που βρισκόταν σε υπηρεσία. Στη συνέχεια άκουσε τα κάλαντα από στρατιωτική χορωδία και συνέφαγε με τους στρατιώτες και τα στελέχη του φυλακίου 1.

Μιλώντας προς τους οπλίτες και τους αξιωματικούς του φυλακίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τους είπε: «Νοιώθω περήφανος που συνομίλησα με όλους τους ένστολους, έφεδρους και μόνιμους του φυλακίου, έναν προς ένα. Πρέπει να είστε περήφανοι για την υπηρεσία που προσφέρετε στην πατρίδα, υπηρετώντας σε τόσο καίριες θέσεις. Οι έφεδροι αυτές τις γιορτές θα τις θυμάστε ως μια γλυκιά ανάμνηση σε όλη σας την ζωή.

Αυτό που θα μου μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου, είναι το υψηλό φρόνημα των ένστολων, στα σύνορα όλου του Έβρου, τους οποίους είχα την τιμή να επισκεφθώ αυτές τις μέρες. Χρόνια πολλά σε σας και τις οικογένειες σας». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ