Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος για τη Σύνοδο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ

02.12.2014 | 09:15
Πυκνή διπλωματική ατζέντα έχει αυτήν την εβδομάδα ο Ευ. Βενιζέλος, για θέματα που άπτονται της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ), τον πόλεμο κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος" (ISIL) στη Μέση Ανατολή και την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες, 2.12.2014), στη Σύνοδο συνασπισμού κατά ISIL (Βρυξέλλες, 3.12.2014) και στην Υπουργική Συνάντηση ΟΑΣΕ (Βασιλεία, 4.12.2014)

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν με τη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας και θα συνεχιστούν με τη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου Υπουργών. Αργότερα, ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος στη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τα κράτη που εξετάζουν τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση Resolute Support στο Αφγανιστάν. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati.

Αύριο, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του συνασπισμού χωρών κατά του I.S.I.L, η οποία πραγματοποιείται, επίσης, στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για τη Βασιλεία της Ελβετίας, προκειμένου να λάβει μέρος στην Υπουργική Συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), του οποίου την προεδρία έχει αναλάβει η Ελβετία για το έτος 2014. Ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Didier Burkhalter, στο οποίο θα συζητηθεί η κρίση στην Ουκρανία και ο ρόλος του ΟΑΣΕ στη διένεξη. Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Συνόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ