Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα η Νιούλαντ βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

02.02.2014 | 17:55

Σήμερα Κυριακή, έρχεται στην Αθήνα  η αμερικανίδα Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρω-Ασιατικές Υποθέσεις,κ. Βικτώρια Νιούλαντ (Victoria Nuland) στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Ευρώπη.Η  κ. Νιούλαντ θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό κ. Α.Σαμαρά ενώ για αύριο Δευτέρα έχει ανακοινωθεί από το ΥΠΕΞ ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Αναστάσιος Μητσιάλης, θα έχει συνάντηση μαζί της και στην συνέχεια θα γίνει δεκτή,(ώρα 12:30) από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα έχει επίσης συναντήσεις και με άλλα  στελέχη της κυβέρνησης, ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και εκπροσώπους φορέων για να εξετάσει, όπως μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής, διμερή και διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της σχεδιαζόμενης Συμφωνίας Διατλαντικού Εμπορίου και Επενδύσεων. 

Στις 4 Φεβρουαρίου η κ. Νιούλαντ θα μεταβεί στη Κύπρο για επαφές με την κυβέρνηση της χώρας, οπότε και θα συζητηθούν  «πρωτοβουλίες για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ. και μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής,  Η αμερικανίδα βοηθός Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης με ηγετικά στελέχη της Ελληνο-Κυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας για να εκφράσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην επιτάχυνση της διαδικασίας εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.
 
Μετά την Κύπρο η κ. Νιούλαντ θα μεταβεί στην Πράγα για ανάλογες επαφές με την Τσεχική κυβέρνηση και θα ολοκληρώσει την περιοδεία της αυτή στην Ουκρανία, όπου θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου.  Η βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μετεδωσε η Φωνή της Αμερικής,θα ενθαρρύνει όλες τις πλευρές στην Ουκρανία να καταλήξουν σε συμφωνία επί νέας κυβέρνησης και επί σχεδίου δράσης που θα θέτει τη χώρα σε τροχιά ικανοποίησης των αιτημάτων του λαού της για δημοκρατία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενσωμάτωση με την Ευρώπη και οικονομική ανάπτυξη.
Νωρίτερα την Παρασκευή ήταν με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Τζον Κέρι, στο Βερολίνο, όπου είχαν επαφές με την γερμανική κυβέρνηση για διμερή και διεθνή θέματα.  Στη συνέχεια ο κ. Κέρι και η κ. Νιούλαντ συμμετείχαν  στην Διεθνή Διάσκεψη Ασφάλειας στο Μόναχο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ