Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν 3 ξένοι από επίθεση σε νοσοκομείο

24.04.2014 | 10:36
Τουλάχιστον τρεις ξένοι γιατροί σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά ενός φρουρού ασφαλείας μέσα σε διεθνές νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, ανακοίνωσαν αφγανικές πηγές ασφαλείας.

Η επίθεση σημειώθηκε μέσα στο νοσοκομείο Cure International, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Καμπούλ κι ειδικεύεται στην παιδιατρική και στην μαιευτική. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, όπου πολλοί γιατροί κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, από την επίθεση τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο καθώς κι ο ίδιος ο δράστης, ο οποίος και συνελήφθη.

Τους τελευταίους μήνες κλιμακώνονται οι φονικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν εναντίον τόσο αφγανών αμάχων όσο και δυτικών πολιτών κυρίως με αφορμή τις προεδρικές εκλογές της 5ης Απριλίου, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η 48χρονη φωτογράφος του Associated Press Άνια Νίντρινγκχαους σκοτώθηκε και η 60χρονη καναδή δημοσιογράφος Κάθι Γκάνον τραυματίστηκε σοβαρά όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση στα ανατολικά της χώρας.
Η επίθεση αυτή εις βάρος των δύο δημοσιογράφων σημειώθηκε μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατο αφγανού δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου και οκτώ άλλων ανθρώπων από τα πυρά ένοπλων Ταλιμπάν μέσα σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Καμπούλ.
Επίσης τον Μάρτιο ένοπλος σκότωσε τον σουηδό δημοσιογράφο Νιλς Χόρνερ, 51 ετών, έξω από εστιατόριο της Καμπούλ.

Οκτώ Αφγανοί και 13 ξένοι σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο από την επίθεση αυτοκτονίας ενός Ταλιμπάν και την ταυτόχρονη επίθεση ενόπλων μέσα σε εστιατόριο στην διπλωματική συνοικία της Καμπούλ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ