Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο εδώλιο ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ε.Δ Καράνταγι

11.03.2013 | 10:20
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισμαίλ Χακί Καράνταγι φαίνεται πως θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη σχετικά με το «μετα-μοντέρνο» πραξικόπημα εναντίον της ισλαμικής κυβέρνησης του Νετζμετίν Ερμπακάν στις 28 Φεβρουαρίου του 1997. Μαζί του θα κάτσουν στο εδώλιο ο πρώην Β’ αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Τσεβίκ Μπίρ όπως και ο αρχηγός της Α΄Στρατιάς Γιαλσίν Ατάμαν.
Ολοι τους μαζί με άλλα 100 άτομα, κατηγορούνται για την παρεμπόδιση με βίαιο τρόπο της εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας».
Ανάμεσα στα ονόματα που θεωρούνται θύματα τους πραξικοπήματος, είναι καιη πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ.
Η κυβέρνηση του Ερμπακάν με το Κόμμα της Ευημερίας είχε συνάψει συνασπισμό με το Κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ και οι στρατηγοί είχαν βγάλει τα άρματα μάχης στους δρόμους και στις 28 Φεβρουαρίου του 1997 είχαν υποχρεώσει τον Ερμπακάν να υπογράψει νομοσχέδια που καταπολεμούσε την ισλαμική δράση σε σχολεία όπως και πολλών τραπεζών. Έναν μήνα μετά την υπογραφή των νομοσχεδίων, ο Ερμπακάν είχε ήδη αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

100.000 άνθρωποι στη κηδεία Ερμπακάν

Πέθανε ο Ερμπακάν.Ποιος ήταν ο ρόλος του στη γειτονική χώρα.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ