Νταβούτογλου:”Να είναι θάλασσα φιλίας το Αιγαίο.”Σε εξέλιξη συνάντηση Αβραμόπουλου

Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο που ειναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο για όλους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Νταβούτογλου:”Να είναι θάλασσα φιλίας το Αιγαίο.”Σε εξέλιξη συνάντηση Αβραμόπουλου

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο που ειναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο για όλους”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Bουλής χαρισε ένα καράβι στον Τούρκο ΥΠΕΞ και είπε οτι “εύχομαι αυτο το καραβι να κινείται ελεύθερα στις θάλλασσες’.”

Σε εξέλιξη αυτη την ώρα η συνάντηση του με τον έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του θα συζητηθει η προετοιμασία της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στη Τουρκία το 2013, το Κυπριακό, και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας μετά την εμπλοκή της Τουρκίας.

Θα εξεταστεί επίσης η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς μεγάλος όγκος παράνομων μεταναστών εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία και λόγω των νέων μεταναστευτικών ρευμάτων από τη Συρία το πρόβλημα ενδέχεται να επιδεινωθεί. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.