Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Στο Μετς της Γαλλίας ο Τσαβούσογλου για συμμετοχή σε τουρκική συγκέντρωση

12.03.2017 | 01:11
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφθασε στις 11 Μαρτίου το βράδυ αεροπορικώς στο Μετς, στην ανατολική Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει σε συγκέντρωση τουρκικής οργάνωσης, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπό του.

Η απαγόρευση προσγείωσης του Τσαβούσογλου στην Ολλανδία

Νωρίτερα, οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν στην προσγείωση του αεροπλάνου του στο Ρότερνταμ, προκαλώντας διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις 12 Μαρτίου σε εκδήλωση της τοπικής πτέρυγας της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ματαίωση της εκστρατείας της Τουρκίας και σε Ελβετία, Γερμανία

Οι δημόσιες εκδηλώσεις αυτής της Ένωσης ματαιώθηκαν στη Γερμανία και την Ελβετία της τελευταίες ημέρες. Οι αρχές αφαίρεσαν από την Ένωση την άδεια να οργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις για λογαριασμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης το προέδρου Ερντογάν εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.

Τι δηλώνουν οι γαλλικές αρχές για την εκστρατεία της Τουρκίας

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού στη Γαλλία "έγινε δεκτή από το (γαλλικό) υπουργείο των Εξωτερικών", δήλωσε πηγή της περιφέρειας Μοζέλ.

Γαλλική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι "το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για την έλευση του υπουργού" και τόνισε ότι "το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός θα μπορέσει να κάνει τη συγκέντρωσή του πηγάζει από την ελευθερία του συναθροίζεσθαι"

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ