Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Στο μνημόνιο οδηγηθήκαμε λόγω της "κραιπάλης" επί Καραμανλή" - Ο Μπεγλίτης παίρνει θέση

06.04.2015 | 10:42
Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης με δήλωσή του “δείχνει” την πενταετία Καραμανλή ως αιτία για το μνημόνιο κάνοντας λόγο για “δημοσιονομικό εκτροχιασμό” της χώρας.
Η δήλωση Μπεγλίτη έχει να κάνει με την την σύσταση εξεταστικής επιτροπής και την ανάγκη έναρξης διαλόγου ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ για την ενότητα του Κινήματος.

Όλη η δήλωση Μπεγλίτη:

«Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία που η χώρα βρίσκεται σε μεγάλα αδιέξοδα, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να επισπεύσει την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο φοβάμαι ότι δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική σκοπιμότητα απόκρυψης της αλήθειας και των πραγματικών αιτίων που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Είναι προφανείς η επιδιώξεις αυτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Η κυβέρνηση από την μια προσπαθεί να εξευμενίσει το συνεργαζόμενο κόμμα των ΑΝΕΛ και από την άλλη, να λειτουργήσει αυτή η πρωτοβουλία ως αντιπερισπασμός απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζει λόγω έλλειψης σχεδίου. Στο μνημόνιο οδηγηθήκαμε λόγω του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, της δημοσιονομικής κραιπάλης που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως την 5ετία διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Καραμανλή. Εκεί βρίσκονται τα αίτια που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Οδηγηθήκαμε στην μόνη αναγκαστική επιλογή που είχαμε προκειμένου να αποτρέψουμε την άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην καταστροφή και στις επώδυνες λύσεις που ήμασταν αναγκασμένοι να υπερασπιστούμε. Όλα πρέπει να έλθουν στο φως .Να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τα αίτια που μας οδήγησαν στην 5ετη κρίση. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Φοβόμαστε την μικροπολιτική διαχείριση της εξέτασης των αιτίων από την πλευρά της κυβέρνησης.»

«Θεωρώ ότι τόσο οι δηλώσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι δηλώσεις της ηγεσίας του ΚΙΔΗΣΟ κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και θέλω να σας πω ότι πολιτικά, ως στέλεχος και μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ,αυτός ο αναγκαίος συντονισμός εν όψει της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για έναν ειλικρινή διάλογο χωρίς όρους μεταξύ των δυο κινημάτων, με στόχο την ενότητα του κινήματός μας. Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός λαός, αφήνοντας κατά μέρος τις πικρίες και τα όποια προβλήματα. Εγώ θα συνδράμω ώστε να προχωρήσουν οι δυο ηγεσίες άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η εξεταστική επιτροπή πρέπει να αναδείξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μετά, ως κυβέρνηση εθνικής ευθύνης που δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος προκειμένου να σώσει την χώρα από την φτώχεια και τον εκτροχιασμό.»

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ