Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Στόλτενμπεργκ - Βασιλιά Αμπντάλα Ιορδανίας

09.03.2015 | 14:39
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε τη σημασία της εταιρικής σχέσης της Συμμαχίας με την Ιορδανία σε συνομιλίες με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ στο ΝΑΤΟ, σήμερα, Δευτέρα (9 Μαρτίου 2015). Μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, ο Βασιλιάς συζήτησε τις περιφερειακές προκλήσεις ασφαλείας με πρεσβευτές της Συμμαχίας σε συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

Ο κ Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και η Ιορδανία αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και απειλές στην ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, όπλα μαζικής καταστροφής, καθώς και τις συνέπειες αποτυχημένων κρατών.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τη συμπάθειά του προς το λαό της Ιορδανίας για την πρόσφατη βάρβαρη δολοφονία ενός πιλότου της Ιορδανίας από το Ισλαμικό Κράτος, και τόνισε ότι οι φρικτές πράξεις που πραγματοποιούνται από εξτρεμιστές υπογραμμίζουν την ανάγκη να εργαστούμε ακόμη πιο κοντά.

Ο κ Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε το βασικό ρόλο της Ιορδανίας στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, αποκαλώντας την χώρα ειδική εταίρο για το ΝΑΤΟ. Η Ιορδανία έχει συμμετάσχει σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο Αφγανιστάν, τη Βοσνία και τη Λιβύη. Η Ιορδανία είναι η πρώτη χώρα Μεσογειακού Διαλόγου που συμμετάσχει στην Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ συνεργάζεται επίσης με την Ιορδανία για να χτίσει τις αμυντικές ικανότητες  για άλλους εταίρους στην περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας και οι πρέσβεις της Συμμαχίας δήλωσαν ότι προσβλέπουν μια ακόμη βαθύτερη συνεργασία με την Ιορδανία στο μέλλον.

ΝΑΤΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ