Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΝ

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο ΑΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης - ΦΩΤΟ

01.02.2017 | 11:20
  «Την αγάπη και τον αμέτρητο σεβασμό του προς το ένδοξο και ηρωικό Πολεμικό Ελληνικό Ναυτικό» εξέφρασε χθες το απόγευμα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδεχόμενος τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ελλάδος, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο.

«Θέλω να εκφράσω την αγάπη και τον αμέτρητο σεβασμό μου προς το ένδοξο και ηρωικό Πολεμικό μας Ναυτικό και, να ευχηθώ προς τον Θεό, να σας έχει πάντοτε γερούς και δυνατούς στο καθήκον για την υπεράσπιση των Ιερών και των Οσίων της αγαπημένης μας μητέρας Πατρίδας» τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος και πρόσθεσε: «Εσείς, υποστηρίζετε τα βράχια μας, τις νησίδες μας, τα πανέμορφα νησιά μας, τον τόπο μας, τον ουρανό μας, τις θάλασσές μας, τον ήλιο μας. Εύχομαι επίσης, η θάλασσά μας η ελληνική, να αποτελεί θάλασσα ειρήνης και όχι νεκροταφείο ψυχών και σωμάτων. Σας εύχομαι, Αρχηγέ μου, τα γαλόνια σας να κυματίζουν πάντοτε στις Ελληνικές θάλασσες όπως ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός».

Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής αναφέρθηκε στην ελληνική παρουσία στην πόλη της Αλεξάνδρειας, «εδώ που για δύο χιλιάδες χρόνια ακούγεται η ελληνική λαλιά, στην πόλη που έκτισε ο Μέγας Στρατηλάτης Αλέξανδρος, στο παλαίφατο Πατριαρχείο μας, στο οποίο ανήκει όλη η Αφρική, η Ήπειρος του μέλλοντος και όπου η ανθρωπότητα θα δώσει τις εξετάσεις της για το μέλλον, εφόσον εδώ κρίνεται και θα κριθεί ο κόσμος». Επίσης, δεν παρέλειψε να επισημάνει «την υψηλή προστασία του Αιγυπτίου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και του ισχυρού αιγυπτιακού στρατού, που απολαμβάνει το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το οποίο σέβονται και αγαπούν».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού κ. Τσούνης εξέφρασε την αγάπη και το σεβασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελλάδος στο πρόσωπό του Πατριάρχη, αλλά και τις ευχαριστίες την προσφορά του στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Επίσης, τον διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, πάντοτε επαγρυπνούν και δεν θα συμβεί τίποτε στην Ελλάδα όσο είμαστε παρόντες».

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, συνοδευόταν από τον Αιγύπτιο υποναύαρχο κ.Mohamed Ahmed, Διοικητή του Βόρειου Στόλου, τον πλοίαρχο Λουκά Τσαρμακλή, Διευθυντή Διευθύνσεως Α1 ΓΕΝ, τον πλοίαρχο ΠΝ Βασίλειο Τσούκα, Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδος στην Αίγυπτο, τον πλωτάρχη Ιωάννη Κιζάνη, Υπασπιστή του Αρχηγού ΓΕΝ, υψηλόβαθμους Αξιωματικούς της Ελλάδος και της Αιγύπτου, ενώ παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας και Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος.

Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Στο τέλος της συνάντησης, και πριν από την ξενάγηση στους χώρους των Μουσείων του Πατριαρχείου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προσέφερε στον κ. Τσούνη βυζαντινή εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ενώ από την πλευρά του, ο Αρχηγός ΓΕΝ ανταπέδωσε προς τον Μακαριώτατο, τιμητική πλακέτα του Πολεμικού Ναυτικού.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ