Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Στο στόχαστρο και η ΜΙΤ - Συνελήφθησαν δεκάδες άτομα με εντολή Ερντογάν

12.09.2017 | 13:13
Δεν έχει τέλος το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν κατά όσων θεωρεί πως υποστηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν με σειρά τώρα να παίρνει η ΜΙΤ, Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν άλλα 63 εντάλματα.

Η… «κάθαρση» Ερντογάν καλά κρατεί στην Τουρκία. Ξεκίνησε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και μάλλον δεν θα σταματήσει σύντομα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 63 ανθρώπων.
Ανάμεσά τους και πρώην υπάλληλοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, της γνωστής ΜΙΤ, που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε 21 επαρχίες της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατοικεί στις ΗΠΑ από το 1999, ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, αλλά ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Ρεκόρ προφυλακίσεων κι απολύσεων....

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το κίνημα του Γκιουλέν.
Περίπου 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για τον ίδιο λόγο.

"Όλα γίνονται εξαιτίας του πραξικοπήματος" 

Κάποιοι από τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν ανησυχία για την επιχείρηση καταστολής.

Υποψιάζονται ότι η κυβέρνηση Ερντογάν χρησιμοποίησε το πραξικόπημα ως δικαιολογία για να στραφεί εναντίον των αντιφρονούντων.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι απαραίτητες εξαιτίας της σοβαρότητας των απειλών που δέχεται μετά το πραξικόπημα κατά το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ