Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο στρατιωτικό κοιμητήριο στο Αργυρόκαστρο η Ρένα Δούρου

12.10.2013 | 00:18
Το στρατιωτικό Κοιμητήριο των πεσόντων του ελληνο-ιταλικού πολέμου 1940 – 41, στους Βουλιαράτες, στην περιοχή Αργυροκάστρου, επισκέφθηκε η Ρένα Δούρου, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Αλβανία. Τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για την ιστορία του νεκροταφείου, ο κ. Γιώργος Μπάκος, ο οποίος συντηρεί με αυταπάρνηση εδώ και χρόνια τον ιστορικό χώρο.

Λίγο αργότερα, η βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθόδοξη εκκλησία στη χώρα και τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων ενόψει και της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η Ρένα Δούρου παραβρέθηκε σε γεύμα εργασίας στο χωριό Δερβιτσάνη, το οποίο παρέθεσε ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου, κ. Νίκος Κοτροκόης, σε εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας. Συγκεκριμένα μετείχαν ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος καθώς και οι περιφερειακοί πρόεδροι και έπαρχοι της ομογένειας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο για την ομογένεια στη χώρα, μακριά από τις παθογένειες και τις διχόνοιες του παρελθόντος, που μόνο αρνητικά έχουν σωρεύσει σε έναν χώρο κρίσιμης σημασίας για τον ελληνισμό. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της μειονότητας παρουσίασαν το σύνολο των προβλημάτων σχετικά με τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, τη συμμετοχή στη διοίκηση, την κατάσταση στην παιδεία, την ουσιαστική κατάργηση των συντάξεων του ΟΓΑ, και άλλα ζητήματα.

Διαβάστε ακόμη:


Η Δούρου στην Αλβανία


Δούρου προς Αβραμόπουλο : "Όχι απολύσεις στην ΕΜΥ"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ