Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Στο Τάλιν ο Κοτζιάς για την άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

07.09.2017 | 10:21
Στο Ταλίν βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει, σήμερα και αύριο, στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών -μελών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εσθονικής Προεδρίας της Ένωσης.

Μία συνάντηση ιδιαίτερα σημαντική κατά την οποία οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, εκτός από τα τρέχοντα θέματα, θα εξετάσουν τις εξελίξεις στη κορεατική χερσόνησο μετά την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρίσκονται επίσης θέματα όπως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι μέθοδοι εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει αρχικά σε κοινό γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών με τους υπουργούς 'Αμυνας της ΕΕ -οι οποίοι επίσης έχουν συνάντηση σήμερα στο Ταλίν- και στη συνέχεια στη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ με θέμα τις εξελίξεις στην Β. Κορέα και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή.

Στην αυριανή συνεδρίαση με τους ομολόγους του των κρατών- μελών της ΕΕ θα συζητηθούν αρχικά οι μέθοδοι εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. και στη συνέχεια, με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ των υποψηφίων χωρών, η πρόληψη και καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τους ΥΠΕΞ της Ανατολικής Εταιρικής σχέσης. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ