Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα στοιχεία για το καναντέρ που έπεσε στα Δερβενοχώρια

22.07.2016 | 10:09
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Νέα διάσταση στην πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους στα Δερβενοχώρια, δίνει η αποκάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή.


Το αεροσκάφος με σειριακό αριθμό 1111 είχε επιστρέψει στη μονάδα 18 ημέρες μετά από πεντάμηνη συντήρηση στην ΕΑΒ!

Αυτό προκύπτει από τις ημερομηνίες που έδωσε ο κ. Καμμένος σχετικά με τις συντηρήσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Θανάση Δαβάκη.

Ο κ. Δαβάκης, με αφορμή την πτώση του αεροσκάφους στα Δερβενοχώρια, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας στοιχεία για τη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών και για τα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί.Απαντώντας στις 20 Ιουλίου 2016, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παραχώρησε στοιχεία για τις συντηρήσεις των αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα, έδωσε συγκεντρωτικό πίνακα με τις συντηρήσεις των αεροσκαφών, οι οποίες είναι οι ακόλουθες.Από τον πίνακα προκύπτει ότι το αεροσκάφος που κατέπεσε στα Δερβενοχώρια, είχε επιστρέψει στη βάση του μόλις 18 ημέρες, μετά από 5μηνη συντήρηση που του έγινε στην ΕΑΒ.

Είχε εισαχθεί για συντήρηση τις 18 Ιανουαρίου 2016 και είχε επιστραφεί στις 8 Ιουνίου 2016, ενώ κατέπεσε στις 26 Ιουνίου.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας μελετούν τα αίτια της πτώσης. Ωστόσο το γεγονός ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες, θα δυσχεράνει κατά πολύ τη διερεύνηση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ