Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στόλτενμπεργκ: Μετά την σύνοδο κορυφής το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο

12.07.2018 | 17:45
Για "ειλικρινή συζήτηση" των 29 ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο γ.γ της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την σύνοδο κορυφής, σχετικά με την δικαιότερη κατανομή των βαρών των αμυντικών δαπανών. Παράλληλα τόνισε για άλλη μια φορά την ικανοποίησή του για τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

«Μετά από αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι παρά τις διαφορές που υπήρχαν στην αρχή της Συνόδου, τώρα υπάρχει κοινή κατανόηση των προκλήσεων και της αναγκαιότητας για αυξήσεις των αμυντικών δαπανών.

Επίσης, σημείωσε ότι από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και ο Καναδάς αύξησαν τις αμυντικές δαπάνες τους κατά 41 δισ. ευρώ.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ»

«Kάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη», απάντησε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ερωτηθείς αν υπάρχει παρέμβαση της Ρωσίας στο θέμα της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Συνεχίζοντας, ο γγ του ΝΑΤΟ, επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και τόνισε ότι είναι ευκαιρία για την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στη Συμμαχία.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ