Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Πρωθυπουργό το θέμα του ωραρίου εργασίας των στρατιωτικών

06.03.2017 | 15:44
Αναφορά προς τον πρωθυπουργό το θέμα σχετικά με τον χρόνο εργασίας στρατιωτικού προσωπικού απο τον βουλευτή Αχαϊας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νικόλαο Νικολόπουλου. 

Στις 9 Δεκεμβρίου ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε στη βουλή το θέμα του ωραρίου των στρατιωτικών, ωστόσο δεν απαντήθηκαν απο το Υπουργείο Άμυνας τα βασικά θέματα αναγκάζοντας την ΕΣΠΕΗΠ να απαντήσει στο ΥΠΕΘΑ και τον βουλευτή να προχωρήσει με αναφορά στον πρωθυπουργό.
Στην επιστολή/απάντηση της στο ΥΠΕΘΑ η ΕΣΠΕΗΠ (Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου) υποστηρίζει οτι η απόφαση του ΥΠΕΘΑ δεν καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού.

Όπως αναφέρει η ΕΣΠΕΗΠ όσο αφορά την απάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου "η νομοθεσία προβλέπει 40ωρη εβδομαδιαία εργασία για το στρατιωτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμύνης αλλά προβάλει ιδιαιτερότητες ως προς το είδος της παρεχόμενης εργασίας που ανατίθενται εκ των ισχυόντων Στρατιωτικών Κανονισμών και Διαταγών" και επισημαίνει η ΕΣΠΕΗΠ οτι "όλες οι δραστηριότητες και εργασίες που νομίμως εκτελούμε πρέπει να διεξάγονται εντός του νομοθετημένου χρόνου εργασίας των 40 ωρών της εβδομάδα".

Συνεπώς η ΕΣΠΕΗΠ ζητάει:

"Οι στρατιωτικοί που εργάσθηκαν για οποιαδήποτε αιτία πέραν του εβδομαδιαίου χρόνου όπως αυτός ορίζεται από την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του νόμου 1157 / 1981 ΦΕΚ Α’ 126, δικαιούνται απαλλαγής για όλες τις επιπλέον ώρες ως παρακάτω:
Για εκτέλεση υπηρεσιών μετά την 23:00, όταν η επόμενη μέρα είναι εργάσιμη ημέρα, απαλλαγή της επόμενης της υπηρεσίας ημέρα, υπολογιζόμενη αυτή ως 8 ώρες εργασίας. Εάν η επόμενη της υπηρεσίας είναι μη εργάσιμη ημέρα, απαλλαγή μία εργάσιμη ημέρα εντός της επόμενης εβδομάδας υπολογιζόμενη αυτή ως 8 ώρες εργασίας
Οι ώρες που υπολείπονται μετά την χορήγηση ημερών της ανωτέρω παραγράφου, χορηγούνται υποχρεωτικά σε διάστημα το πολύ μηνός, με χορήγηση απαλλαγής μίας εργάσιμης ημέρας για κάθε 8 ώρες εργασίας. Είναι δυνατή η χορήγηση των παραπάνω απαλλαγών συγκεντρωτικά.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή της ΕΣΠΕΗΠ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ