Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Στον ΠτΔ ο Αρχιεπίσκοπος μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

19.01.2018 | 16:03
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο θα γίνει απόψε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Η συνάντηση έχει οριστεί να γίνει στις 6 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ιερώνυμος προς Τσίπρα: Xρειάζεται εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Εκεί, ο κ. Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ο ΑΝΤ1, ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του.

Ο Τσίπρας “θα λάβει σοβαρά υπόψη του την εκκλησιαστική πτυχή του θέματος"

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας και την εκκλησιαστική παράμετρο του ζητήματος. Ειδικότερα, υπογράμμιζε πως στο πλαίσιο της όποια συμφωνίας θα πρέπει «να υπάρξει μέριμνα και για την αντίστοιχη ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας, από τον τίτλο της οποίας πρέπει να απαληφθεί ο όρος “Μακεδονία” και τα παράγωγά του».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας απάντησε με δική του επιστολή, αναφέροντας ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη και την εκκλησιαστική πτυχή του θέματος, διαβεβαιώνοντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το ζήτημα «με αίσθημα εθνικής ευθύνης, αμετακίνητης προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, και επιδίωξης σχέσεων ειρήνης, συνεργασίας, και φιλίας, με όλους τους λαούς της περιοχής».


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ